Varissaari

Varissaari on yksi Kotkan edustan vanhoista linnoitussaarista, vain 10 minuutin merimatkan päässä Sapokasta. Saarella on kesäravintola, jonka ikkunoista avautuu mahtavat näkymät Ruotsinsalmen v. 1789-90 meritaistelujen vesialueille. Muistona ajasta ovat nähtävillä uponneesta fregatti St. Nikolaista nostetut laivanosat ja tykit.

VARISSAARI ON LOISTAVA RETKIKOHDE KOTKAN EDUSTALLA

Ravintola Vaakku palvelee Kotkan edustalla sijaitsevassa Varissaaressa, jonne kertyy merimatkaa mantereelta kymmenisen minuuttia. Varissaaressa yhdistyvät luonnon rauha, henkeäsalpaavat maisemat sekä erilaisten merellisten aktiviteettien palveluntarjoajat, jotka kruunaavat kesäisen retkipäivän. Ruoka- ja juomapuolesta vastaa tietenkin Ravintola Vaakku.

VARISSAAREN HISTORIA

Varissaaressa palveli 1700-luvulla puolustuslinnoitus, joka rakennettiin vuosina 1790-1796 alun perin kahdelle saarelle. Se suojasi yhdessä Kukourissa sijaitsevan Fort Slavan kanssa lännestä ja etelästä Ruotsinsalmeen johtavia laivaväyliä. Varissaaren Elisabethin linnake nimettiin Venäjän keisarinna Elisabeth Petrovnan mukaan, ja se palveli osana Ruotsinsalmen merilinnoitusta. Linnoitus lakkautettiin 1800-luvun alkupuolella, ja myöhemmin samalla vuosisadalla sen rakennukset ja muurit tuhoutuivat Krimin sodassa. Viime vuosina valleja on kuitenkin kunnostettu, ja saari on ollut kotkalaisten suosittu ulkoilualue jo 1800-luvun lopulta lähtien. Sotaisasta historiasta muistuttamassa saarella ovat edelleen Ruotsinsalmen meritaisteluissa (1789-1790) uponneen fregatin St. Nikolain hylystä nostetut laivanosat ja tykit.

Tutustu lisää Varissaaren historiaan.

AKTIVITEETIT VARISSAARESSA

Saarelta löytyy uimaranta, beach volley -kenttä. Lisäksi saaren maisemat tarjoavat mahtavat puitteet  retkeilyyn historiallisissa saaristolaismaisemissa. Järjestämme myös kranssikursseja, teemaillallisia, aikuisten aarteenetsintää, historia kierroksia sekä liikunnallisia toimintoja yhdessä yhteistyökumppaniemme kautta.

Voit myös tilata kauttamme Venäjän laivastossa palvelleen palkkasoturi Joe Jordanin. Hauskasti historiaa ja merimiestaitoja.

TERVETULOA VIETTÄMÄÄN IKIMUISTOISTA KESÄPÄIVÄÄ VARISSAAREEN!

Pakkaa retkiviltti ja uimapukusi mukaan, ja tule retkelle aurinkoisena kesäpäivänä Varissaareen! Me Ravintola Vaakussa toivotamme teidät tervetulleeksi ruokailemaan ja levähtämään terassillamme kylmälle juomalle.